شرک چیست و مشرک کیست؟ (5 )

ساخت وبلاگ
 

 

شرک چیست و مشرک کیست؟ (5 )

به قلم :استاد ابو حمزه المهاجر هورامی

هرچیزی که دارای جرم و حجم بوده و از ذرات بسیار کوچکی (اتم یا مولکول) ساخته شده باشد را ماده می نامیم؛که می تواند به سه حالت اصلی جامد، مایع و گاز وجود داشته باشد. ماده ی خالص همماده ای است که تنها از یک جفت ساخته شده باشد، هر چند به ندرت می توان ماده ای خالص به معنای واقعی خود در طبیعت یافت و خالص ترین مواد نیز مقداری ناخالصی به همراه دارند؛ با این وجود مواد خالص یا عنصر هستند و یا ترکیب. به همین دلیل می توان گفت مواد خالص از یک نوع اتم یا ترکیبی از دو یا چند نوع اتم ساخته شده اند. جیوه، اکسیژن، روی، آلومینیوم، گوگرد، طلا، آهن و ... عنصرهای خالص و آب، زنگ آهن، نمک طعام، دی اکسید کربن و ... ترکیبات خالص هستند. در تعریفی دیگر می توان گفت مواد خالص از یک نوع اتم یا یک نوع مولکول ساخته شده اند. یکی از موادی که خالص نگه داشتن آن کاری بسیار مشکلی است و در زندگی مادی انسانها نقش حیاتی بر عهده دارد، آب است. زیرا آب می تواند بسیاری از مواد را در خود حل کند. حالا این ماده ی خالص را هم می توان مخلوط کرد و هم به دو شیوه تغییر داد:

1-تغییرات فیزیکی: تغییراتی هستند که در آن جنس ماده عوض نشده و ماده به ماده ی دیگر تبدیل نمی شود وتنها خواصی مانند شکل، حجم، حالت و ...تغییر نموده و مولکولهای ماده تغییر نمی کنند، مانند: پاره کردن کاغذ،انبساط و انقباض، تغییر حالت های ماده،آهن ربا شدن میله ی آهنی، تهیه ی خاک اره از چوب،تهیه ی آرد گندم، کف کردن سفیده ی تخم مرغ در اثر هم زدن، تبدیل میوه به آب میوه، خرد کردن سبزی، چرخه ی آب،تراشیدن مداد و قالب گیری فلزات (ریخته گری).

2-تغییرات شیمیایی: تغییراتی هستند که در آن ماده به ماده ی دیگر تبدیل می شود و خواص ماده به کلی تغییر می کند و در طی آن نوع مولکول های ماده تغییر می کند، مانند: پختن غذا و نان،زرد شدن برگ درختان، اضافه کردن سرکه به جوش شیرین و یا به شیر، فاسد شدن غذا، تبدیل شیر به ماست یا پنیر،تهیه ی سرکه از سیب،تهیه ی رنگ و پلاستیک از نفت خام و ... مثالهایی از تغییرات شیمیایی هستند.

البته در این زمینه باید به خواص شیمیایی مواد هم توجه نمود که خواصی از ماده است که نشان دهنده ی تمایل یا عدم تمایل آن ماده برای شرکت در یک تغییر شیمیایی می باشد. برای مثال وقتی می گوییم آب اشتغال پذیر نیست یعنی آب تمایلی برای شرکت در واکنش سوختن و شعله ور شدن ندارد.پس عدم اشتغال پذیری جزو خواص شیمیایی آب و اشتغال پذیری جزو خواص شیمیایی بنزین است.

روشنگران...
ما را در سایت روشنگران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rawshangarana بازدید : 188 تاريخ : سه شنبه 18 آبان 1395 ساعت: 12:04