زندان و شکنجه گاه مخفی دیکتاتوری سکولاریستی آمریکا و فرانسه در سومالی

ساخت وبلاگ

زندان و شکنجه گاه مخفی دیکتاتوری سکولاریستی آمریکا و فرانسه در سومالی

ارائه دهنده : ابوعمر کندزی

به نقل از نشریه نیشن چاپ آمریکا، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا دارای یک پایگاه مخفی و همچنین یک زندان در سومالی برای مبارزه علیه مجاهدین «الشباب المجاهدین » یا جنبش جوانان مجاهد است.

بر اساس گزارش این نشریه، یک مجتمع بسیار بزرگ با دیوارهای بلند در ساحل اقیانوس هند و در پشت فرودگاه بین المللی آون آد در موگادیشو، پایتخت سومالی یکی از چندین مکان مخفی سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا (سیا) در سومالی است.

بر پایه این گزارش، در این پایگاه بیش از ۱۰ ساختمان قرار دارد و دارای فرودگاه اختصاصی است که در آن جت‌های سازمان سیا مستقر هستند. این پایگاه تحت محافظت سربازان مرتدسومالیایی قرار دارد اما تنها امریکایی‌ها رفت‌و آمد به این پایگاه را کنترل می‌کنند. سیا در این پایگاه برای عوامل اطلاعاتی مرتدسومالیایی، دوره‌های آموزشی برگزار می‌کند.

سازمان اطلاعات مرکزی امریکا همچنین یک زندان مخفی در زیرزمین ساختمان آژانس امنیت ملی حکومت دست نشانده ومرتد سومالی برپا کرده است.امریکا به عوامل اطلاعاتی مرتدسومالیایی در ازای همکاری آنان، دستمزد می‌دهد و از این راه از معامله مستقیم با رهبران سیاسی مرتدسومالی که واشنگتن آنان را فاسد و غیرقابل اعتماد می‌نامد، خودداری می‌کند.

به گفته مقامات ارشد امنیتی مرتدسومالیایی و زندانیان مجاهد پیشین این زندان، افراد در بند در این زندان مخفی از سوی عوامل سیا و فرانسوی بازجویی می‌شوند.بعضی از این زندانیان مجاهد در کنیا بازداشت و با هواپیماهای کوچک به این زندان منتقل شده‌اند.

این نشریه، این اطلاعات را از منابع متعددی در موگادیشو از جمله مقامات ارشد امنیتی مرتدسومالیایی، اعضای ارشد دولت مرتدانتقالی فدرال سومالی، زندانیان مجاهد پیشین این زندان مخفی، و چند تحلیل‌گر آگاه سومالیایی و رهبران شبه نظامی این کشور، که برخی از آن‌ها با عوامل امریکا از جمله عوامل سازمان سیا ارتباط و همکاری داشته‌اند، به دست آورده است.به گفته برخی از مقامات مرتدسومالیایی، امریکا در این کشور حملات هدفمند توسط نیروهای عملیات ویژه، حملات هواپیماهای بدون سرنشین و عملیات جاسوسی، انجام می‌دهد.

مبارزه با تروریسم ومجاهدین اکنون به یکی از بهترین بهانه های سازمان سیا برای نفوذ در کشورهای دیگر به ویژه کشورهای خاورمیانه و آفریقایی تبدیل شده است جهادی که هیچ گاه ریشه کن نشده و فقط دستاویزی برای سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا شده تا از طریق آن پایگاه های نظامی خود را در کشورهای دیگر گسترش دهد و همه جهان را تحت تسلط آمریکا درآورد.

در این زندانها برخی از اعضای گروههایی که سازمان سیا آنها را تروریست های جهادی می خواند تحت شکنجه های سخت قرار می گیرند و سازمان سیا به برخی از عوامل اطلاعاتی حقوق خوبی را برای بازجویی زندانیان می دهد.

اگرچه زندان هایی مانند ابوغریب یا گوانتانامو که مملو از زندانی هایی است که به بهانه تروریست بودن تحت شکنجه قرار می گیرند شهره خاص و عام شده اند اما سیا به همین بسنده نکرده است و گویا سعی دارد بر تعداد زندان های مخفی خود در کشورهای مختلف روز به روز بیفزاید.

اما حضور سیا در موگادیشو تنها به داشتن مکان های مخفی برای آموزش مبارزه با تروریسم و یا شکنجه افراد مظنون به دست داشتن در عملیات جهادی خلاصه نمی شود بلکه واشنگتن از نیروهای عملیاتی ویژه به منظور انجام حملات متعدد هوایی و زمینی از جمله حمله با هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می کنند و به این ترتیب جان بسیاری از سومالیایی های بی گناه را نیز می گیرد مانند آنچه در پاکستان و افغانستان و عراق انجام می دهد.

به گفته یکی از مقامات بلندپایه اطلاعاتی مرتدسومالی عوامل سازمان سیا به طور تمام وقت در سومالی حضور دارند و حدود ۳۰ نفر از آنها به طور خاص در موگادیشو هستند تا برنامه های خاص سیا را در آنجا پیاده کنند. آنها با دادن مبالغ بالایی در حدود ۲۰۰ دلار در ماه برخی از عوامل اطلاعاتی سومالی را برای رسیدن به اهداف خود به کار می گیرند و حتی از آنها به عنوان زندان بانان زندانهای مخفی زیرزمینی استفاده می کنند.

همچنین هفته نامه آمريكايي ‘ تايم’ بعد ديگري از ابعاد گسترده عملياتهاي جنایتکارانه ی سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) در جهان اسلام را فاش كرد واز وجود زندانهاي مخفي اين سازمان در سومالي خبر داد؛ زندانهايي كه لكه ننگي بر پيشاني آمريكا بود و’اوباما’ وعده تعطيل كردن آنها را داده بود. تايم در شماره روز يكشنبه خود مي نويسد:’سيا ‘ اين عمليات را از محوطه فرودگاه موگاديشو تا محل اين زندان مخفي كه در زير زمين ساختمان’آژانس امنيت ملي سومالي’ قرار دارد، هدايت مي كند.

اما مسئولان سوماليايي زندان را اداره مي كنند. جره مي ساهيل’ روزنامه نگار آمريكايي ونويسنده اين مطلب كه حوزه تخصصي اش تهيه گزارش از شركتهاي نظامي خصوصي است، و پيش از اين در تحقيقاتش از راز فعاليتهاي جنگ طلبانه شركت آمريكايي’ بلك واتر’ و مزدورانش درعراق و ساير نقاط جهان پرده برداشته است ، از اين زندانهاي مخفي سيا در سومالي به ‘فرفره سيا’ ياد كرده است.

گزارش ساهيل كه با استناد به يك سري مصاحبه با مقامات آمريكايي ، مدافعان حقوق بشر ، حقوقدانان ، سياستمداران و كارشناسان سوماليايي تهيه و تنظيم شده است ، آمريكا را شريك جرم شكنجه احتمالي همه زندانياني كه در اين زندانهاي مخفي زير زميني نگاهداري شده اند، معرفي مي كند واحتمال دست داشتن آمريكا در تحويل دادن اين زندانيان به مسئولان مرتدسوماليايي را بعيد نمي داند.

مقامات كاخ سفيد در خصوص اين گزارش كه ابتدا در روزنامه آمريكايي ‘نيشن’ به چاپ رسيده است، جانب احتياط را گرفته اند. يك مقام ديگر آمريكايي هم به شبكه خبري اي بي سي (ABC ) گفته است كه اين اقدامات فقط ياري رساندن به فعاليت هاي ضد تروريستي دولت سومالي است. وي اين عمليات را كاملا منطقي با حفظ همه جوانب احتياط عنوان كرده است.

اين مقام آمريكايي به جزييات گزارش درج شده در ‘نيشن’ مبني بر وجود امكانات و تاسيسات سيا در اين زندانها اشاره اي نكرده است. يك تيم از وكلاي يكي از زندانيان اين زندان، اين مجموعه را ‘گوانتاناموي نا متمركز خارج از مركز’ ناميده است .

ساهيل در مطلب خود مي نويسد: ‘اوباما در دومين روزي كه در مقام رياست جمهوري آمريكا مشغول به كار شد، دستور تعطيل كردن ‘پايگاه هاي سياه ‘ سازمان ‘ سيا’ را كه به عنوان زندانهاي مخفي اين سازمان در سراسر جهان براي نگهداري مظنونين به فعاليتهاي جهادی ، ‌صادر كرد.

چند ماه بعد در ۹ آوريل ۲۰۰۹، ‘لئون پانه تا’ مدير كل وقت سيا عنوان كرد كه سيا ديگر عملياتي را در بازداشتگاه ها و يا ‘سايتهاي سياه’ ندارد و اين پايگاهها تعطيل شده اند.

اما در همان زمان سيا روابط ويژه اي را با برخي كشورها براي جلب همكاري شان براي اداره كردن زندانهاي نيابتي سيا را برقرار كرد.’ تايم در ادامه گزارش خود مي نويسد:عمق درگير بودن سيا و ساير آژانسهاي اطلاعاتي و نظامي در سومالي هرچه باشد، موضوع مهم اين است كه اين گزارش شبح ديرينه ، درازمدت و قسم خورده عملياتهاي ضد تررويسم آمريكا در جهان اسلام را برجسته مي نمايد.

سياستهايي كه بسياري اميدوار بودند در دولت اوباما و جنبش ‘ بهار عرب’ كنار گذاشته شوند. تا قبل از خيزش اعراب ، رژيم هاي بيرحم مانند ‘حسني مبارك’ در مصر و ‘معمر قذافي’ در ليبي با مسرت تمام با ماموران آمريكايي در دستگيري، بازداشت مخفيانه ويا شكنجه مظنونان به اسلامگرايي و فعاليتهاي جهادی همكاري مي كردند. تايم ادامه مي دهد: گزارش ساهيل مهر تائيدي بر پوچ بودن همه وعده هاي اوباما واينكه حتي ‘ بهار عرب’ هم هيچ چيز را در اين زمينه تغيير نداده است ، حداقل در شاخ آفريقا است.

تايم سپس مي افزايد: آمريكا كه به دروغ وانمود می کند که جنگ با بخشی از القاعده در افغانستان را برده و جنگ در افغانستان و پاكستان هم در شرف پيروزي است، از اين روي ميدان مبارزه را به سمت يمن و به تبع آن به شرق آفريقا تغيير جهت داده است.

سيا تاكنون چندين هواپيماي بدون سرنشين خود را برفراز آسمان يمن به پرواز درآورده است و به ‘علي عبدالله صالح’ حاكم مستبد و ستمگر اين كشور دستور داده است كه فضاي عمومي جامعه را براي انجام اين عملياتها آماده سازد.

اما جنبش مردمي يمن كه صالح را از اريكه قدرت به زير كشيده است، از تباني يك رژيم مستبد با آمريكا هم پرده برداشته است.

…………………..

این پایگاه در سومالی خیلی شباهت به پایگاه نظامی آیسف در منطقه شش درک شهر کابل دارد. داخل پایگاه را کسی از بیرون دیده نمیتوانست، اما در محوطه پایگاه حتماّ میدان فرود و پرواز هلیکوپتر وجود دارشت.

زیرا چندین بار در روز و شب هلیکوپتر ها داخل صحن این محوطه فرود میامدند. شنیده ام که تونل بزرگی این پایگاه را با سفارت امریکا که در نزدیکی آن واقع است، وصل میکرد. بعضی شب ها آواز موسیقی و پایکوبی در اطراف این پایگاه شنیده میشد. اما بعضی شب ها آواز سگ ها از آنجا بیرون میشد. شب ها تمام منطقه ذریعه چراغ های قوی روشن بود.

+ نوشته شده در چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۲۵ ساعت 8:39 توسط روشنگر  | 

روشنگران...
ما را در سایت روشنگران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rawshangarana بازدید : 192 تاريخ : چهارشنبه 25 خرداد 1401 ساعت: 19:24