آشنائی با فرمانده: ابومصعب عبدالودود و سازمان القاعده در غرب اسلامی

ساخت وبلاگ

آشنائی با فرمانده: ابومصعب عبدالودود و سازمان القاعده در غرب اسلامی

ارايه دهنده : مجاهد مهاجر

در میان اهل سنت اکثریت کسانی که به سازمانهای جهادی ضد آمریکائی پیوسته اند و با اشغالگران به جهاد و نبرد برخاسته اند از تحصیلکردگان دانشگاه و به نحوی جدای از طبقه ی مُلاهای رسمی و حکومتی بوده اند یکی از این افراد شخصیتی الجزایری تبار به نام «عبدالمالک دروکدال» ملقب به «ابومصعب عبدالودود» می باشد که رهبریت «القاعده در مغرب اسلامی» را بر عهده داشت.

«دروکدال» (متولد ۲۰ آوریل ۱۹۷۰ در روستای «زیان» از توابع ولایت «البلیده» در شمال «الجزایر») در جریان تحصیل وی در دانشکده «فنی» دانشگاه «البلیده» در سال ۱۹۹۲ با تفکرات جهادی آشنا شد و بعد از پایان تحصیلات به مجاهدین مستقر در کوه ها پیوست.

در بیانیه مورخ ۱۳ سپتامبر ۲۰۰۶، «دروکدال» از ائتلاف رسمی جماعت «الدعوة و القتال» و تشکیلات «القاعده» خبر داد و خودش نیز با «اسامه بن لادن» قت تشکیلات بیعت کرد. در بیانیه ۲۴ ژانویه ۲۰۰۷ اعلام کرد که در نتیجه ادغام این دو تشکیلات و پس از رایزنی با «بن لادن»، جماعت «الدعوة و القتال»، به تشکیلات «القاعده در کشورهای مغرب اسلامی» تغییر نام داد.

«دروکدال» طی مصاحبه ای با روزنامه «نیویورک تایمز» در ژوئیه ۲۰۰۸ بار دیگر، مسئولیت پیوستن جماعت «الدعوة و القتال» به تشکیلات «القاعده» را به صورت رسمی اعلام کرد.

تا زمانی که شیخ اسامه بن لادن زنده بود تمرکز القاعده تنها بر آمریکا و ناتو و مزدوران آن بود و از هر گونه درگیری داخلی با مسلمین دوری می کرد به همین دلیل «القاعده در کشورهای مغرب اسلامی» بر کفار اشغالگر خارجی و مزدوران و منابع آنها تمرکز کرده بودند به همین دلیل:

  • حملاتی که در اکتبر ۲۰۰۶ با خودروهای بمب گذاری شده به دو پاسگاه پلیس در «درگانه» و «الرغایه» در حومه شرقی پایتخت «الجزایر» انجام دادند.
  • حمله به اتوبوس حامل کارکنان خارجی شرکت نفت الجزایری- آمریکایی «براون اند روت کوندور» در دسامبر ۲۰۰۶ و در نزدیکی «بوشاوی».
  • – حمله به کاروان وابسته به شرکت روسی «استروی ترانسگاز» در مارس ۲۰۰۷، حملات هفتگانه با خودروهای بمب گذاری شده به زیرساخت های امنیتی در دو ولایت «بومرداس» و «تیزی وزو» در فوریه ۲۰۰۷٫

همچنین بر حملاتی که به کاخ حکومتی و دفتر واحد تحقیقات جنایی وابسته به پلیس پایتخت «الجزایر» انجام شد، نیز نظارت داشت. این حملات در آوریل ۲۰۰۷ صورت گرفت و طی انفجار با خودروهای بمب-گذاری شده، ۳۳ تن کشته و ۲۴۵ نفر مجروح گشتند.

«القاعده در کشورهای مغرب اسلامی» مسئولیت حملات دسامبر ۲۰۰۷ به دفاتر سازمان ملل و ساختمان «دادگاه قانون اساسی» در «الجزایر» را بر عهده گرفت. «دروکدال» در آگوست ۲۰۰۸، بر انجام سه حمله استشهادی نظارت داشت که در ولایت های «بومرداس»، «بویره» و «تیزی وزو» صورت گرفت.

القاعده دو گردشگر اتریشی که در سال ۲۰۰۸ در جنوب «تونس» را ربود، ۲ نماینده سازمان ملل که در دسامبر ۲۰۰۸ در شمال «نیجر» ربوده شدند و ۴ گردشگر اروپایی که در ژانویه ۲۰۰۹ در منطقه مرزی «مالی» و «نیجر» ربوده شدند.

در نوامبر ۲۰۱۲، تشکیلات «القاعده در کشورهای مغرب اسلامی»، جماعت «انصار الدین» و جنبش «التوحید و الجهاد» در غرب آفریقا با یکدیگر ائتلاف کردند. هیئتی متشکل از هر سه گروه، دفاتری در شمال «گائو» باز کردند و راهبرد مشترکشان مشخص شد.

+ نوشته شده در جمعه ۱۴۰۲/۰۶/۱۰ ساعت 13:55 توسط روشنگر  | 

روشنگران...
ما را در سایت روشنگران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rawshangarana بازدید : 52 تاريخ : شنبه 11 شهريور 1402 ساعت: 17:32