ناسخ و منسوخ زمینه ساز پذیرش توطئه ی تحریف قرآن

ساخت وبلاگ

ناسخ و منسوخ زمینه ساز پذیرش توطئه ی تحریف قرآن

ارائه دهنده : ابو عمر کندزی

ریشه های بسیاری از بیماریهای عقیدتی مسلمین و سوء استفاده های کفار داخلی (منافقین) که در قالب غلاة ظاهر شده اند، به نبود اجماع واحد ناشی از شورای اولی الامر و در نتیجه رواج انواع تفاسیر و تأویلات متفرق و متعدد برمی گردد .

در مورد پدیده ی تحریف قرآن و اتفاقات پس از آن نیز باید ریشه های آن را در برداشت نادرست از مواردی چون ناسخ و منسوخ و بدأ و تخصیص و… جستجو نمود که سعی می شود به صورت مختصر به بخشی از این موارد پرداخته شود .

نسخ

1- در لغت: به معنای زایل کردن است، گفته می شود: نسخت الشمس الظّل(خورشید، سایه را زایل کرد) . عده ای آن را به معنای تبدیل نیز به کار برده اند و به این آیه استناد کرده اند: وَإِذَا بَدَّلْنَا آيَةً مَكَانَ آيَةٍ [النحل: ۱۰۱](هرگاه آیه ای را با آیه ای عوض کردیم و تغییر دادیم)

2- در اصطلاح برداشته شدن یک حکم شرعی به دلیل حکم شرعی جدیدتر را نسخ گویند. بنابر این حکمی که برداشته می شود، منسوخ و حکم جدید رافع یا ناسخ و این برداشته شدن یا رفع حکم، نسخ نامیده می شوند.

در شریعتهای مختلف اسلام ،نسخ، جایگاه بسیار مهمی را به خود اختصاص داده است،به گونه ای که راهی برای انتقال تدریجی انسان به سوی کاملترین حالات در تشریع ( قانونگذاری) به شمار می رود، که با شریعت پیامبر خاتم صلی الله علیه وسلم شریعتهای قبل از آن منسوخ و انسانیت به اوج نقطه ی تکامل در تشریع رسید.

در شریعت پیامبر خاتم صلی الله علیه وسلم نیزپس از بیان انقلابی «لا اله – الا الله» گاه جهت تثبیت یک حکم و از میان برداشتن تدریجی بعضی از آداب، عادتها و برنامه های مغایر با شریعت، که به صورت فرهنگ عمومی و مورد پذیرش درامده اند، به صورت مرحله ای و قدم به قدم اقدام می شود.

انگار اشخاصی که به این رسم و عادتها آلوده شده اند باید مانند کودک، نوجوان ، جوان و بزرگسال در ادوار مختلف زندگی، تغییر و تحولات آن را در نظر گرفت و متناسب با آن برنامه ریخت. در این صورت در مسیر تکامل تدریجی حکم، برای هر یک از این دوره های زندگی ، حالاتی وجود دارد که متناسب همان دوران بوده و با سایر دورانهای زندگانی وی تطابق ندارد.

با این نگرش، در شریعت پیامبر خاتم صلی الله علیه وسلم ناسخ و منسوخی وجود ندارد بلکه احکامی وجود دارد که برای موقعیتهای خاص، نیاز به زمان و تکمیل تدریجی دارد و این پروسه در طول تاریخ دعوت تکرار گشته و لزوم تدریجی بودن را در شرایط ویژه اقتضا می کند.

به عنوان مثال برای ترک عادت عمومی مصرف مسکراتی چون انواع مواد مخدر مثل مشروبات الکلی و…. شخص مبتلا نیاز به زمان و درمان تدریجی دارد . بر این اساس الله متعال طی چهار مرحله و به صورت تدریجی اقدام به درمان و از میان برداشتن این مفسده و تحریم قطعی آن می کند به این صورت که :

1- فرمود: ومن الثمرات النخیل و الاعناب تتّخذون منه سَکراً و رزقاً حسنا« شما از خرما و انگور، شراب درست می‌کنید و روزی نیکو نیز به دست می‌آورید » (نحل /۶۷) و به این صورت به مسلمانان فهماند که شراب، روزی نیکو نیست.

2- در مرحله بعد، در سوره بقره آیه ۱۱۶ فرمود نفع شراب در برابر مضرات بی‌شمارش اندک است. یسئلونک عن الخمر و المیسر قل فیهما اثم کبیر و منافع للنّاس و اثمهما اکبر من نفعهما.

3- در مرحله بعد نیز در سوره نساء آیه ۴۶ تصریح فرمود که : اى کسانى که ایمان آورده اید ! در حال مستى به نمازنزدیک نشوید، تا بدانید چه مى گویید. یاایهاالذین امنوا لا تقربوا الصلوه وانتم سکاری حتی تعلمواماتقولون.

4- و سرانجام در مرحله چهارم تصریح فرمود که شراب و قمار و بت‌ها و ازلام (نوعی ابزار بخت آزمایی) پلید و از اعمال شیطانی هستند و باید از تمام آنها اجتناب کرد. انّما الخمر و المیسر… رجس من عمل الشیطان .

ادامه دارد …. ان شاء الله

+ نوشته شده در چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۲۵ ساعت 8:48 توسط روشنگر  | 

روشنگران...
ما را در سایت روشنگران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rawshangarana بازدید : 163 تاريخ : چهارشنبه 25 خرداد 1401 ساعت: 19:24