جایگاه پدر ومادر، زن و شوهر، قرضداروصاحب قرض و…درمواقعی که جهاد فرض عین می گردد

ساخت وبلاگ

جایگاه پدر ومادر، زن و شوهر، قرضداروصاحب'>قرضداروصاحب قرض و…درمواقعی که جهاد فرض عین می گردد

ارائه دهنده : سید نورالدین بخاری

جهاد و جنگ و پیکار با کفار در راه الله قله و بالاترین درجه اسلام است و بوسیله این فریضه دینی بود که پرچم اسلام در شرق و غرب بر افراشته شد واین امر از بالاترین و مهمترین عملهایی است که قرب و نزدیکی به الله را بدنبال دارد و از بارزترین عبادتها است .و برای بلند شدن کلمه الله مشروع شده و یک نوع راهی برای دعوت عموم مردم است و آیات و احادیث زیادی دال بر فضیلت این امر مهم وجود دارد ، در آیه ۱۱۱ سوره توبه می خوانیم { إِنَّ اللّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَيْهِ حَقّاً فِي التَّوْرَاةِ وَالإِنجِيلِ وَالْقُرْآنِ وَمَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ مِنَ اللّهِ فَاسْتَبْشِرُواْ بِبَيْعِكُمُ الَّذِي بَايَعْتُم بِهِ وَذَلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ }

( بیگمان الله جان و مال مومنان را در برابر بهشت خریداری می کند ، اینکه در راه الله بجنگند و بکشند و کشته شوند . این وعده ای است که الله در تورات و انجیل و قرآن ، وعده راستین آنرا داده است و چه کسی از الله به عهد خود وفا کننده تر است ؟ پس به معامله ای که کرده اید شاد باشید و این پیروزی بزرگ و رستگاری سترگی است).

و در آیه ۲۰-۲۱-۲۲ سوره توبه می فرمایند : {الَّذِينَ آمَنُواْ وَهَاجَرُواْ وَجَاهَدُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِندَ اللّهِ وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَائِزُونَ٭ يُبَشِّرُهُمْ رَبُّهُم بِرَحْمَةٍ مِّنْهُ وَرِضْوَانٍ وَجَنَّاتٍ لَّهُمْ فِيهَا نَعِيمٌ مُّقِيمٌ ٭خَالِدِينَ فِيهَا أَبَداً إِنَّ اللّهَ عِندَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ }

( کسانیکه ایمان آورده اند و مهاجرت کرده اند و درراه الله با جان و مال جهاد نموده اند دارای منزلت والاتر و بزرگتری در پیشگاه الله هستند و آنان رستگاران و به مقصود رسندگان می باشند . ) (پروردگارشان آنان را به رحمت خود و خوشنودی و بهشتی مژده می دهد که در آن نعمتهای جاودانه دارند .) ( همواره در بهشت جاودانه می مانند بیگمان در پیشگاه الله پاداش بزرگی موجود است .)

و همچنین در آیه ۱۶۹ تا ۱۷۱ سوره آل عمران می فرمایند : {وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتاً بَلْ أَحْيَاء عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ٭ فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُواْ بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلاَّ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَ هُمْ يَحْزَنُونَ٭ يَسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللّهِ وَفَضْلٍ وَأَنَّ اللّهَ لاَ يُضِيعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِينَ }

( و کسانی که در راه الله کشته می شوند مرده مشمار ، بلکه آنان زنده اند و به ایشان نزد پروردگارشان روزی داده می شود ) ( آنان شادمانند از آنچه که الله به فضل و کرم خود به ایشان داده است و خوشحالند بخاطر کسانی که بعد از آنان مانده اند و به ایشان نپیوسته اند همانا ترس و هراسی بر ایشان نیست و آنان اندوهگین نخواهند شد .)

( شاد و خوشحالند بخاطر نعمتهایی که الله به آنان داده است و فضل و کرمی که به ایشان روا دیده است و همانا الله اجر و پاداش مومنان را ضایع نمی کند .) امام بخاری مسلم و از ابو هریره رضی الله عنه روایت می کنند از پیامبرسوال شد چه کاری برتر و بهتر است ؟ فرمودند ( ایمان به الله و رسولش) گفته شد سپس چه چیزی ؟ فرمودند ( جهاد در راه الله ).

همچنین این دو بزرگوار از انس رضی الله عنه روایت می کنند (یک صبحگاه و یک شامگاه جهاد کردن بهتر است از دنیا وآنچه در آن است

اما مسلمانانی که هم اکنون حکام مرتدی از جانب دیکتاتوری سکولاریسم آمریکا ومتحدینش برآنان حکم می رانند، باید بدانند، که در صورت عدم قیام دچار معصیت وگناه می گردند. دیکتاتوری سکولاریسم ومرتدین محلی ،همچون حمله مغول در زمان ابن تیمیه، فعلا دشمن شماره یک مسلمین به شمار می روند که علاوه بر آنکه بخشهایی از سرزمینهای مسلمین را به اشغال خود درآورده اند، بسیاری از فرزندان و اقوام نزدیکمان را نیز آلوده ی افکار شرک آلود نموده وعده ی زیادی را نیز مرتد کرده اند .

هم اکنون جهاد با کفار عالمی به رهبری سکولاریسم سازمان ملل متحده که با چماق ناتو وآمریکا وحمایت مرتدین محلی به جان مسلمین افتاده اند ، از نماز وروزه هم واجبتراست . شیخ الاسلام در این مورد می گوید: (فالعدو الصائل الذي يفسد الدين والدنيا لا شيء أوجب بعد الإيمان من دفعه) . این به معنی کنار نهادن یا دست کم گرفتن اینگونه عبادات نیست بلکه به اوج اهمیت جهاد اشاره دارد . واینکه این فریضه چگونه دیگر فرایض را تحت تأ ثیر خود قرار می دهد با فهرست وار گفت که :

نماز در هنگام جهاد به تأخیر یا تقدیم خوانده شده ویا هیئت وشکلش عوض می شود . بدین معنی که به خاطر ضرورت جهاد، نماز در وقت طبیعی اش خوانده نمی شود، بلکه متناسب با شرایط جهاد تغییر شکل می دهد وخودش را با شرایط جهاد وفق می دهد. وفي الصحيحين: (ملأ الله ييوتهم وقبورهم نارا كما شغلونا عن الصلاة الوسطى حتى غابت الشمس). همچنین مجاهد در رمضان به خاطر شرایطی که جهاد بر وی تحمیل می کند روزه اش را می شکند، [كما روى مسلم أن رسول الله صلى الله عليه وسلم أفطر وهو في طريقه إلى فتح مكة، وقال: (إنكم مصبحوا عدوكم والفطر أقوى لكم فأفطروا).]

همچنین در چنین مواقعی تمام قوانین مربوط به قرض وبدهی ، قیومیت مرد ، سمع وطاعه زن از مرد ، اجازه پدر ومادر و دیگر قوانین اسلامی را تحت تأثیر خود قرار می دهد .

چنانکه آورده شد؛ وقتيكه كفار بر سرزمين مسلمانان حمله كند بر مسلمانان همان سرزمين جهاد فرض عين ميگردد، و مكلف اند كه قبل از هركاري بايد در مقابل كفار بجنگند.

حالا ،اگر مسلمانان مذكور كافى نبودند بر مسلمانان نزديك شان فرض ميگردد كه از آنها دفاع كنند و اگر آنها نيز كافى نبودند، به ديگر مسلمانان سرايت نموده تا شرق و غرب مى رسد.

– هنگامي که کفار در يکي از سرزمينهاي اسلامي داخل شدند:

در اين حالت، سلف وخلف، فقهاي مذاهب چهارگانه ومحدّثان ومفسرين درتمام ادوار مختلف اسلامي، اتفاق نظر دارند که، جهاد در اين حالت براهالي شهري که مورد تهاجم واقع شده وآناني که مجاور ونزديک آن قرار دارند، فرض عين است.

بگونه اي که فرزند بدون اجازه ي پدر و همسر بدون اجازه ي شوهر وقرضدار بدون اجازه ي صاحب قرض مي تواند براي جهاد بيرون بروند.

اگر تعداد اهالي آن شهر براي مقابله کافي نبودند، يا اينکه ازخود کوتاهي وسستي نشان دادند ونشستند، آنگاه فرض عين به شکل دايره از نزديکترين جا آغاز ودامنه ي آن گسترش مي يابد. به اين ترتيب اگر باز هم نزديکترها براي مقابله کافي نبودند ويا کوتاهي کردند، دا منه ي آن فراگير و شامل همه ي کره ي زمين مي گردد.

در (حاشيه ابن عابدين ۳/۱۳۸) آمده است:

اگر دشمن به مرزها وثغور اسلامي حمله کرد، برآناني که به اين سرزمين نزديک اند، جهاد فرض عين است. وآناني که با دشمن فاصله دارند تا هنگامي که نيازي احساس نشده برآنان فرض کفايه است. اما به حضورشان نياز بود، بدين گونه که افراد حاظر درمقابل دشمن تاب مقاومت نياوردند يا اينکه توانايي مقابله را داشتند، اما از خود ضعف وسستي نشان دادند وبه مقاومت و جهاد نپرداختند، آنگاه جهاد برآناني که به اين گروه نزديگترند، مانند نماز وروزه فرض عين مي گردد. ونبايد آن را ترک نمايند.

وبه همين ترتيب در صورت نياز به همکاري مسلمانان مجاور آن سرزمين مورد تهاجم، به تدريج بر تمام مسلمانان شرق وغرب فرض مي گردد.

علامه کاساني (رحمه الله) در (بدائع الصنائع۷/۷۲) وابن نجيم (رحمه الله) در(البحر الرائق ۵/۱۹۱) و ابن همام (رحمه الله) نيز در(فتح القدير۵/۱۹۱) همين فتوا را داده اند.

ابن تيميه (رحمه الله) مي گويد:

اذا دخل العدو بلاد الاسلام فلا ريب أنه يجب دفعه علي الاقرب فالاقرب اذبلاد الاسلام کلها بمنزلة البلدة الواحدة وانه يجب النفير اليه بلا اذن والده ولاغريم ونصوص احمد صريحة بهذا”(فتاوي الکبري۴/۶۰۸).

هنگامي که دشمن به سرزمين اسلام تجاوز نمود، بدون شک مقابله با دشمن به ترتيب، بر نزديک ترين آنان واجب است. زيرا سرزمين هاي اسلامي، سرزمين واحدي اند. ودر چنين شرايطي اقدام سريع ورفتن به سوي دشمن واجب است. وفرزند بدون اجازه ي پدر وبدهکار بدون اجازه ي طلبکار بيرون شود ونصوص امام احمد(رحمه الله) به اين مطالب صراحت دارند واين حالت بعنوان(نفير عام) بسيج عمومي براي پيکار دشمن شناخته شده است.

برادران وخواهران ارجمندم مگر الان بخشی از سرزمینمان توسط دیکتاتوری سکولاریسم به رهبری آمریکا و همکاری مرتدین محلی به اشغال در نیامده است ؟ آیا مهاجمین سکولار کافر غیر بومی ومرتدین سکولار بومی در بیخ گوش ما و رودرروی ما صف آرائی نکرده اند ؟ آیا پیش قراولان آنها درقالب هواداران وهمفکران آنها را روزانه رودرروی خود نمی بینیم ؟

مگر اینها سربازان جنگ روانی وتبلیغی کفار ومرتدین نیستند ؟

در شریعت فرق اینها با آنهائی که مسلحانه می جنگند چیست ؟

آیا نفر ی که به جنگ روانی مشغول است حکمش سنگین تر است یا سربازی که در حال جنگ مسلحانه است ؟

پیامبر صلی الله علیه وسلم چه کسانی را ترور کرد وپس از فتح مکه نیز توبه ی چه کسانی را نپذیرفت و دستور قتلشان را داد ؟ و…..

روشنگران...
ما را در سایت روشنگران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rawshangarana بازدید : 110 تاريخ : پنجشنبه 31 شهريور 1401 ساعت: 4:47