الحرابة یعنی چه و المحارب کیست و مجازات آن چیست و دست کیست؟ (۱)

ساخت وبلاگ

الحرابة یعنی چه و المحارب کیست و مجازات آن چیست و دست کیست؟ (۱)

ارائه دهنده : زانا سنه ای

این روزها دسته ای از آخوندها و مولوی ها و ماموستاهایی که در جبهه ی اغتشاشگران سکولار قرار گرفته اند از اینکه بر دسته ای از اغتشاشگرانی که مستحق مجازات شدن هستند حکم الحرابة و محارب تطبیق داده می شود دست به شبهه پراکنی و ایجاد شک و گمان در احکام صادره و غوغاسالاری را دارند.

آیا کسی از اهل علم در این شک دارد که سکولاریستها با قوانین شریعت الله و سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم اعلام جنگ کرده اند؟ قطعاً خیر؛ آیا در این اغتشاشات ۱۴۰۱ش اغتشاشگران سکولار عملاً قوانین شریعت الله را هدف نگرفته بودند؟ کسی در این هم شک ندارد … اما این دسته از الرویبضه و دارودسته ی منافقین با ادبیاتی شبه اسلامی و در قالب مولوی (منتسب به حنفی ها) و آخوند (منتسب به شیعه ها) و ماموستا (منتسب به شافعی ها) می گویند که نباید حکم الحرابة و محارب اجرا شود؛ یا می گویند حکم اعدام ندهند بلکه تبعید کنند یا زندانی کنند … در همین ابتدا باید دو سوال اساسی از این آخوندها و مولی ها و ماموستاها پرسید:

  • قرار نیست فقط بگوئید این الحرابة نیست بلکه باید بگوئید الحرابة در مذهب شما چیست؟ با دلیل و مستند جواب بدهید. چون اگر جواب بدهید قطعاً مشکل حل است
  • بر اساس مذهب خودتان و با دلیل و سند بگوئید چه کسی می تواند در باره ی حکم دادن بر محاربین رای بدهد؟ شماها یا حاکم و قاضی دارالاسلام؟

می دانیم خیلی از شماها عوام زده هایی هستند که تنها وظیفه شبهه پراکنی و راضی نگه داشتن افکار عوامی را دارید که قرآن و سنت و امام و مذهب آنها شده ماهواره ها و فضای مجازی دشمنان و هرگز بر اساس مذهب خودتان و مستند به این سوالات پاسخ نمی دهید اما بدانید:

اصل در این سخن الله تعالی نزد جمهور مذاهب اسلامی که می فرماید: ﴿ إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ …﴾[المائدة: ۳۳] این است که در مورد محاربین نازل شده است؛ این آیه در مورد کفار اصلی نیست بلکه در مورد کسانی است که (مثل افرادی از قوم عکل یا العرنیین در زمان رسول الله صلی الله علیه وسلم) ابتدا مسلمان بوده اند اما بعداً «محارب» شده اند؛ چون الله تعالی به دنبال آن می فرماید: ﴿ إِلَّا الَّذِينَ تَابُوا مِنْ قَبْلِ أَنْ تَقْدِرُوا عَلَيْهِمْ ﴾ [المائدة: ۳۴]، و همه می دانیم که در توبه ی کفار اصلی مساله ی قبل و بعد از دستیابی مسلمین به آنها مطرح نیست بلکه تنها در مورد «مسلمینِ محارب شده» است که قبل از دستیابی مسلمین به آنها باید توبه کنند و بعد از آنکه مسلمین به آنها دست یافتند و توبه نکرده باشند توبه ی آنها تاثیری در حکم دنیایی آنها ندارد و توبه ی آنها در مورد مجازات آنها از آنها پذیرفته نمی شود و قیامت آنها نیز در حیطه ی قدرت الله تعالی است.

با آنکه کسانی از اهل علم «الحِرابة» را به خارج از شهرهای مختص کرده اند.[۱] [۲] [۶]اما بزرگانی چون امام مالک می گویند: داخل المصر وخارجه سواء.[۲] یعنی فرق ندارد شخص داخل مکانهای مسکونی شهر و روستا این جرم محاربه را انجام دهد یا خارج از مکانهای مسکونی. و امام شافعی می گوید: إنه إذا ضعف السلطان، ووجدت المغالبة في المِصر كانت محاربة؛[۳] اگر حاکمیت در حال ضعف قرار گرفته باشد، و غلبه ی شوکت و قدرت این اغتشاشگران در مکانهای مسکونی شهر یا روستا اتفاق بیافتد چنین کاری «محاربة» است.

المحارب به تمام مسلمین و اهل ذمه ای گفته می شود که قبل از الحرابة خون آنها در دارالاسلام محفوظ شده است؛ اما زمانی که چنین مسلمان یا اهل ذمه ای در دارالسالام تبدیل به المحارب می شود تمام اهل علم از تمام مذاهب اسلامی متفق هستند که دو حق برگردن المحارب قرار می گیرد: یکی حق الله و دیگری حق انسانها.

و تمام اهل علم از تمام مذاهب اسلامی متفق هستند که بر اساس آیه الحرابة حق الله تعالی بر گردن المحارب این است که کشته شود یا به صلیب کشیده شود یا دست و پاهایش از خلاف قطع شوند و یا تبعید شود.[۴]


[۱] فتح القدير ۴/ ۲۷۵، وحاشية ابن عابدين ۴/ ۱۲۶، والشرح الصغير ۲/ ۴۳۵، وحاشية الدسوقي ۴/ ۳۴۸، وتحفة المحتاج ۹/ ۱۵۸، ونهاية المحتاج ۸/ ۴، وشرح منتهى الإرادات ۶/ ۲۶۱، وكشاف القناع ۱۴/ ۱۸۱٫

[۲] الشرح الصغير ۲/ ۴۳۵، وحاشية الدسوقي ۴/ ۳۴۸٫

[۳] تحفة المحتاج ۹/ ۱۵۸ و۱۵۹، ونهاية المحتاج ۸/ ۴٫

[۴] فتح القدير ۴/ ۲۶۸، وحاشية ابن عابدين ۴/ ۱۲۳ و۱۲۴، والشرح الصغير ۲/ ۴۳۶ و۴۳۷، وحاشية الدسوقي ۴/ ۳۴۹، وتحفة المحتاج ۹/ ۱۵۹ و۱۶۰، ونهاية المحتاج ۸/ ۷، وشرح منتهى الإرادات ۶/ ۲۶۴، وكشاف القناع ۱۴/ ۱۸۱٫

+ نوشته شده در یکشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۲۷ ساعت 18:33 توسط روشنگر  | 

روشنگران...
ما را در سایت روشنگران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rawshangarana بازدید : 95 تاريخ : دوشنبه 28 آذر 1401 ساعت: 11:47